Toepassingen

HR-onderzoek

Weet u wat er speelt binnen uw organisatie? Waar uw medewerkers energie van krijgen en wat hen stress oplevert? Hoe bevlogen zij zijn en hoe gezond en succesvol zij werken? Gaat u de dialoog aan met uw medewerkers en betrekt u hen bij de uitdagingen waar u als organisatie voor staat? Hieronder staan enkele voorbeelden van HR-onderzoeken waarbij u eenvoudig en gemakkelijk zelf enquêtes voor kunt maken.


Voorbeelden

Uniek: de HR Monitor

Het opzetten van een gefundeerd HR onderzoek is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

De HR monitor verzamelt feedback van uw medewerkers over de belangrijkste aspecten van het werk. Vervolgens kunnen de leiders, managers en teams - van de top tot de werkvloer - inzicht verkrijgen in de resultaten. De HR monitor helpt u vervolgens om een duurzame en succesvolle organisatie te worden!

Hoe werkt de HR-Monitor

De HR Monitor bestaat uit een aantal thema’s. Thema’s als energiebronnen, werkstressoren, bevlogenheid etc. Deze thema’s kunt u vervolgens onderverdelen in variabelen. Het thema ‘energiebronnen’ bestaat bijvoorbeeld uit de variabelen sociale steun, autonomie, coaching door leiding etc. Om de variabele “sociale steun” te meten kunt u gebruik maken van de wetenschappelijke vragenlijsten die onderdeel uitmaken van de HR Monitor.

De HR Monitor bezit van meer dan 35 variabelen wetenschappelijke vragenlijsten. U kunt dus zelf kiezen welke thema’s, variabelen en vragen u uit de HR Monitor wilt gebruiken. Met behulp van de HR Monitor is het opzetten van een gefundeerd HR onderzoek hierdoor nog nooit zo makkelijk geweest!
Download de brochure over de HR Monitor